Johdanto

Timo Ahjos 16.5.1999

Kirjoittajan lähtökohta:

Aluksi täytyy heti tunnustaa, etten ole tehnyt tätä ennen yhtään dBASE-sovellusta, edes pientä. Muita ohjelmointikieliä olen kyllä käyttänyt. Tietokantasovelluksia olen tehnyt tai teettänyt viimeisen 10 vuoden aikana lähinnä Paradoxilla ja Microsoft FoxPro:lla, sitä ennen muilla välineillä.

Koska en ole ylläpitovastuussa mistään vanhoista dBASE-sovelluksista, sivuutan kaikki vanhoihin versioihin liittyvät näkökohdat ja keskityn pelkästään nykyiseen versioon ja tämän jälkeen tuleviin uusiin versioihin. Nykyinen versio on 7.01. Sen saa ostamalla kaupasta version 7.0 ja imuroimalla verkosta maksuttoman päivityksen 7.01:ksi. Version 7.0 myynti alkoi Suomessa joulukuussa 1997, versio 7.01 on keväältä 1998. Versio 7 on olennaisesti erilainen kuin sitä vanhemmat versiot, joskin se on paljolti "taaksepäin yhteensopiva".

Tiedon lähteet:

Käytetyt lähteet on lueteltu kohdassa "Oppaita".

Minulla ei ole lupaa kopioida em. lähteitä edes osittain omille sivuilleni, mutta muistiinpanoja saan niistä varmaankin tehdä. Siksi suosittelen asioista enemmän kiinnostuneita hankkimaan käsiinsä nuo alkuperäislähteet, joissa on esitystä selventäviä kuvioitakin.

Seuraava sivu: Asennus