Oppaat ja muut tiedon lähteet

Timo Ahjos 22.1.2001

dBASE Inc:in Web-sivut
Sisältävät paljon sekä pysyvää että ajankohtaista informaatiota, niin tuotteesta kuin yhtiöstäkin. Sieltä voi mm. imuroida PDF-muotoisen tuote-esittelyn dB2K Guided Tour. Kohdasta LEARN löytyy tietämyskanta, jossa on paljon hyödyllistä tietoa eri tasoisille käyttäjille. (Esim. ns HOWTO-tiedostot.)

Kirja "Getting Started", kirjoittanut Ted Blue
Kirja tuli maksutta ohjelmiston mukana.

Kirja "User Manual for dB2K", kirjoittanut A.A.Katz ja Barbara Betcher
Kirja lähetetään sen valmistuttua maksutta ohjelman tilanneille.

Tutorial
Nykyisin dBASE Inc:in palveluksessa oleva Ken Mayer on laatinut harjoitustyön, jonka tekemällä opitaan yksinkertaisen sovelluksen teko. Opiskelija kopioi ensin koneeseensa tietyt tiedostot, joista harjoitustyönä tehtävä sovellus rakentuu, ja niihin liittyvät ohjeet. Tiedostot ovat kopioitavissa joko dB2K:n CD:ltä tai imuroitavissa yllä olevan linkin kautta dBASE Inc:n Web-sivuilta. Ken Mayerin omilla Web-sivuilla on muuta hyödyllistä, joka on kopioitu myös Gary Whiten sivuille osoitteeseen www.apptools.com/dbase/kenstuff/.

Language Reference Manual
Ohjelmointikielen käsikirja, joka tulee paperimuotoisena tuotteen mukana, mutta se on myös kenen tahansa maksutta imuroitavissa PDF-muodossa yllä olevan linkin kautta dBASE Inc:in Web-sivuilta.

dBASE on the Web
Alan Katz'in kirjoittama kirjanen siitä, kuinka dB2K:lla tehdään Web-sovelluksia.

dBASE Inc:n uutisryhmät
Palvelimessa news.dbase2000.com on noin parikymmentä dbase-aiheista uutisryhmää. Niillä dBASE Inc:in johto, muut asiantuntijat ja asiakkaat vastaavat päivittäin esitettyihin kysymyksiin. Huomaa, että nämä uutisryhmät eivät ole Usenetissä vaan yksityisessä, kaikille avoimessa uutispalvelimessa. Pääset lukemaan ne riippumatta siitä, minkä kautta olet avannut Internet-yhteyden, kunhan määrittelet em. palvelimen nimen ohjelmaasi. Uutisryhmien nimet ovat tyyppiä "dbase.jotakin", esim. "dbase.announcements". (Jos käytät ohjelmaa Forte FreeAgent, etkä osaa määritellä siihen toista uutispalvelinta, kysy neuvoa minulta osoitteella dbase@kanfi.com).

Uutisryhmien arkisto
Edellä mainittuja uutisryhmiä voi käyttää suoraan vain, jos on määritellyt koneeseensa em. palvelimen yhdeksi uutispalvelimeksi. Sensijaan samojen uutisryhmien arkistosta voi suorittaa hakuja suoraan Web-selaimella.

dBASE Developers Bulletin
Useiden sovelluskehittäjien yhteinen verkkojulkaisu.

dBASE:n käyttäjien Web-sivut
Monet käyttäjät ylläpitävät omia dBASE-aiheisia Web-sivuja. Kts. dBASE Webringin luettelo.

Oliopohjaisen ohjelmoinnin teoria
Object FAQ: Yleinen johdatus oliopohjaisen ohjelmoinnin teoriaan englanniksi.