MUISTIINPANOJA dBASE:STA

Koonnut ja kääntänyt Timo Ahjos ("dBASE Charter Member #724":-)

Olen dBASE:an opiskellessani tehnyt siitä samalla muistiinpanoja ja julkaissut ne täällä. Otsikkona voisi olla yhtä hyvin Object-Oriented Database Programming with Two-Way-Tools. Työvälineen kaksisuuntaisuus tarkoittaa sitä, että sovelluksen teossa voi käyttää vaihtoehtoisesti visuaalisia välineitä ja ohjelmointikieltä, niitä vapaasti vaihdellen: visuaaliset välineet generoivat luettavaa ohjelmointikieltä ja ohjelmointikielellä koodatut asiat näkyvät visuaalisessa välineessä.

dBASE on nykyaikainen oliopohjainen tietokantasovellusten tekoon tarkoitettu sovelluskehitin, joka toimii vain Windows-ympäristössä. Sen tuottaja on vaihtanut tuotenimeä useita kertoja. Tuorein versio on tätä kirjoittaessani maaliskuulta 2004 ja nimeltään dBASE Plus. Tammikuussa 2001 jakeluun tulleen version nimi oli dB2k. Sen edeltäjät olivat Visual dBASE 7.5 (32-bittinen Windows-versio, helmikuulta 2000) ja Visual dBASE 5.7 (16-bittinen Windows-versio, lokakuulta 1999). dBASE:sta on aikanaan tehty myös DOS- ja Unix-versiot, mutta ne eivät olleet olioajatteluun perustuvia tuotteita.

Silloin kun nämä sivut laadin, tuorein versio oli Visual dBASE 7.x ja nämä sivut ovat edelleenkin pääosin sillä tasolla.

Terveisin
Timo


The dBASE WebRing
Previous 5 Sites Skip Previous Previous Next Skip Next Next 5 Sites Random Site List Sites
This dBASE WebRing site owned by Timo Ahjos.