Timo Ahjos 31.7.2004
täydennetty 27.11.2006
Voit kommentoida tätä sivua
keskustelufoorumilla!
Tämän sivun suora osoite:
www.ahjos.net/ilmalaivat

Ilmalaivat Helsingissä vuosina 2004, 1981 ja 1930

 

This page contains photos and background information in Finnish about airships that have visited Helsinki, Finland. The zeppelin "Yokoso!Japan" stayed at Helsinki-Malmi airport, about 2 km from my home, the whole time I needed to create this page (which is now split into 4 pages). :)

Tiedote 27.11.2006: Vuoden 1930 sivulla oleva linkki suomenkieliseen artikkeliin on korjattu ja lisätty linkki YLE:n arkistofilmiin. Kaikkien sivujen koodaus on korjattu FireFox2-selaimelle sopivaksi.
Tiedote 26.11.2006: Vuoden 2004 sivulle lisätty uutta tietoa, miksei zeppelin lentänyt Venäjälle. Kuvaesitys rakennettu samoista kuvista uudelle palvelimelle.
Tiedote 2.10.2005: Vuoden 1981 sivulla on nyt aiemmin julkaisemattomia, Helsingissä otettuja valokuvia!


Sisältö

Ilmalaivoja on rungon rakenteesta ja luokittelutavasta riippuen 2-3 tyyppiä. Kunkin kolmen tyypin edustaja on käynyt Helsingissä, mutta vain yksi kutakin laatua. Tämän sivun aineisto on jaettu sen mukaan ja etenee ajallisesti nykyhetkestä kauemmas historiaan:

Taustatietoja

Englanninkielisten ilmalaivatermien täsmälliset määritelmät löytyvät esim. sivulta www.ttkool.ut.ee/aef/dirigibles.html.

Disclaimer ("Vastuunpakoilulauseke")

Tällä sivustolla oleva informaatio koostuu siitä, mitä olen muitten sivuilta lukenut. Koska en itse ole tämän alan asiantuntija, on aina mahdollista, että olen ymmärtänyt tai tulkinnut jonkin asian väärin. Jos löydät virheitä, ole hyvä ja ilmoita niistä yllä mainitulla keskustelufoorumilla!

Tämän sivun alkuun