Kysymyksiä ja vastauksia


Kuka voi osallistua?
Matkalle voivat lähteä mukaan kaikki Piilaaksosta, sen reuna-alueista ja varsinkin sikäläisestä yritystoiminnasta kiinnostuneet.

Minkälainen kielitaito vaaditaan?
Matkan osanottajilta ei vaadita minkäänlaista kielitaitoa, mutta matkan annista hyötyy kyllä sitä enemmän, mitä paremmin ymmärtää englantia. Yritysesittelyjä ei tulkata suomen kielelle. Matkanjohtaja ja mukana matkustava suomalainen viihdepäällikkö puhuvat koko ajan suomea, paikallisoppaat englantia.

Paljonko matka maksaa?
Täsmällistä hintaa on vaikea sanoa, koska matkalaiset voivat tehdä matkan aikana monia eri valintoja. Esim. hotellin tason voi valita ao. kaupunkiin saavuttaessa. Monista retkistä ja muista huvituksista peritään eri maksu. Sitäpaitsi matkalla käydään mm. Las Vegasissa, jossa moni lienee menettänyt paljonkin rahaa. On siis syytä varautua siihen, että vaikka matkan perushinta on halpa (vain V$1,250:-), muita kustannuksia saattaa kertyä runsaasti. Kaikki käytetyt palvelut on maksettava virtuaalidollareilla (V$:-) paikan päällä, mieluimmin kansainvälisellä luottokortilla. Matkan perusmaksu maksetaan lentoasemalla koneeseen noustaessa.

Minkälaiset peruutusehdot ovat?
Ennen koneeseen nousua matkan voi peruuttaa ilman kuluja. Mikäli henkilö käy koneessa, mutta poistuu sieltä ennen koneen lähtöä, hänelle palautetaan hänen maksamansa matkan hinta vähennettynä Ilmailulaitoksen voimassa olevan tariffin mukaisella Helsinki-Vantaan lentoaseman käymälämaksulla. Matkustaja ei voi peruuttaa matkaansa enää sen jälkeen, kun kone on peruuttanut pois lentoasemarakennuksen syöttöputkesta. Sen jälkeiset tapaukset käsitellään matkan keskeytyksinä.

Voivatko vammaiset osallistua?
Kyllä voivat ja ovat tervetulleita. Amerikkalaisia esikuvia seuraten olemme "equal rights" -matkanjärjestäjä.

Voiko rullatuolissa kulkeva nousta koneeseen samalla tavalla kuin presidentti Bill Clinton Helsingissä käydessään?
Valitettavasti ei voi. Rullatuolit joudutaan työntämään tai ajamaan koneeseen lentoaseman sisätilojen kautta samasta putkesta, mistä muutkin ihmiset koneeseen menevät. Presidentti Clintonin käyttämä Finnairin ruoankuljetusauto on tarkoitettu ehdottomasti vain tavarakuljetuksiin. Laki ei salli sillä nostettavan lentokoneeseen muita henkilöitä, kuin sellaisia, jotka ovat virka-asemansa puolesta tavallisen lain yläpuolella.

Saako opiskelija-alennusta?
Opiskelijat voivat anoa maksutonta surffausoikeutta omalta oppilaitokseltaan. Matkanjärjestäjä ei myönnä alennuksia, mutta lainaa surffilautoja maksutta San Diegon hiekkarannalla.

Menettääkö työtön päivärahan matkapäiviltä?
Ei menetä. Piilaaksoon tutustumista pidetään ammatillisesti niin hyödyllisenä kaikille niille, jotka siitä ovat yleensä kiinnostuneet, että matkaan sisältyviltä arkipäiviltä maksetaan normaali päiväraha.

Mitä helvetin järkeä tässä touhussa oikein on?
Minulla ei ole valtuuksia vastata konsernimme liikesalaisuuksia koskeviin kysymyksiin.

Onko muita kysymyksiä?

Tämän sivun alkuun Matkasuunnitelmasivulle