Tämä opas koskee matkalle valmistautumista. Virtuaalimatkan aikana annetaan erikseen muita USA:ta ja Kaliforniaa koskevia tietopaketteja.

Tiedot on tarkoitettu vastaamaan todellisuutta. Lukijan on kuitenkin syytä asennoitua siten, että tämä on lähinnä muistilista huomioon otettavista asioista eikä esim. juridista neuvontaa. Tärkeät asiat kannattaa tarkistaa itse vielä muistakin tietolähteistä ennen matkaa. Havaituista virheistä pyydetään ilmoittamaan, jotta ne voidaan korjata mahdollisimman pian. Ellet näe lainkaan oppaan aineistoa, kts: Ongelman ratkaisu.

Ohjeita kirjoitettaessa on ajateltu lähinnä 1-3 viikon seuramatkalle osallistuvia.
Lopussa on erityisohjeita niille, jotka aikovat "loikata".

"Autoasiat": Uutta tietoutta lisätty 19.3.2000.
Seuraavat kohdat jäivät kesken,
kun lentoaseman taksi tuli pihaan:
"Maksuvälineet", "Matkatavarat", "Turvallisuus",
"Viranomaisasiat", "Muuta muistettavaa" ja "Loikkareille".

Minimivarustus
Passin ja hammasharjan lisäksi USA:n matkalle tarvitaan ainakin rahaa ($$:-) sekä kansainvälinen luottokortti ja (suomalainen) ajokortti.

Copyright © 1997-2000: Timo Ahjos, info@kanfi.com

MAHDOLLISEN TEKNISEN ONGELMAN RATKAISU
Sivun loppuosa on vain niille, joita vaivaa oppaan käytön estävä tekninen ongelma.

1) Näetkö tämän sivun vasemmalla puolella toisen ikkunan?
Ellet näe, napsauta: Kehykset esille!
Ellei auttanut, selaimesi ei ehkä osaa lainkaan näyttää kehyksiä. Valitettavasti tämän oppaan käyttö vaatii sellaisen selaimen. Toinen mahdollisuus on, että yrität katsella tämän sivun kopiota, joka on jossakin muualla kuin alkuperäisessä ympäristössään Internetissä www.kanfi.com/matka/opas.htm

2) Näetkö vasemmanpuoleisessa ikkunassa valikon?
Ellet näe, selaimesi ei osaa näyttää "Java applettia" (Java-ohjelmointikielellä tehtyä, sivulle upotettua pientä ohjelmaa). Tutki selaimesi valikoista ja ohjeista, onko siellä sanottu mitään aiheesta "Java virtual machine". Sellaisen "virtuaalisen Java-koneen" pitäisi olla käytettävissä. Jos et viitsi selvittää asiaa pidemmälle, lataa tämän oppaan toinen versio, joka ei käytä Javaa

3) Näet valikon, mutta se ei toimi
Varmista, ettei sinulla ole sama tai samalla ohjelmalla tehty valikko avoinna useammassa kuin yhdessä selainikkunassa. Ne näköjään häiritsevät toisiaan. Sulje kaikki muut ikkunat ja lataa sen jälkeen koko sivu uudelleen palvelimesta painamalla selaimen "Reload", "Refresh" tai "Uudellenlataus" -nappia.

4) Ellei mikään auta
Ole hyvä ja kerro ongelman laatu minulle sähköpostitse osoitteeseen webmaster@kanfi.com