Multimedia-photo-audio-video-editoreita

Open Source Board: Lupaavia työvälineitä: Multimedia-photo-audio-video-editoreita


   By Webmaster on Thursday, June 17, 2010 - 09:18 am:

Tietokone-lehti esitteli 17.6.2010 päivän softavinkkinä pelkästään valokuvien pienentämiseen tarkoitetun Pixresizer-ohjelman ja kirjoitti siitä seuraavasti:

Windows Pixresizer 2.0.4 – Kätevää kuvaskaalausta

Toimituksen arvosana: 4/5 tähteä
Käyttäjien arvosana: keskiarvo 3/5 tähteä (3 ääntä)
Käyttöjärjestelmä: Windows 9x, Windows 2000, Windows XP, Windows 2003 Server, Windows Vista, Windows 7
Lisenssi: Freeware
Tiedostokoko: 3,44 Mt

Usein kuvia on tarpeen nopeasti pienentää, jotta siirtäminen esimerkiksi internetin kuvapalveluihin on nopeampaa. Satunnaista kuvakoon muuttamista varten ei kuitenkaan tarvitse hankkia järeää kuvankäsittelyohjelmaa.

Pixresizer on kuvien koon muuttamiseen tehty ilmainen ohjelma. Käyttö on helppoa: haluttu kuva ladataan sovellukseen, ja uusi koko annetaan tekstikenttään.

Pixresizer osaa suoraan ehdottaa esimerkiksi kuvan pienennystä puoleen tai neljännekseen alkuperäisestä, mutta halutun koon voi syöttää ohjelmalle myös itse.

Yksittäisen kuvan lisäksi ohjelma käsittelee kerralla kokonaisen hakemiston tai muistikortin kuvat.

Kuvakoon muutoksen lisäksi Pixresizeriä voi käyttää myös nopeaan tiedostotyypin muuttamiseen. Esimerkiksi tarkat tiff-kuvat voi nopeasti rajata ja tallentaa jpeg-muotoon. Lisäominaisuutena ohjelma osaa muuttaa kuvan mustavalkoiseksi.

Yksinkertaisen käyttöliittymän ansiosta kuvien koon muuttaminen on Pixresizerillä erittäin nopeaa. Ohjelma ei kuitenkaan osaa rajata kuvaa, eikä siinä ole varsinaisista kuvankäsittelyohjelmista tuttuja mahdollisuuksia kuvien sävyjen ja värien korjailuun.


   By Webmaster on Sunday, June 13, 2010 - 12:51 pm:

Shrink Pic -ohjelma on tarkoitettu digikameralla otettujen valokuvien pienentämiseen, kun niitä lähetetään sähköpostitse tai keskustelufoorumeille. Ohjelmaa on kehuttu helppokäyttöiseksi.

http://www.onthegosoft.com/shrink_pic.htm


   By Webmaster on Sunday, June 13, 2010 - 08:32 am:

30 maksutonta online-editoria, joukossa suomalainen Sumo:

http://www.hongkiat.com/blog/30-free-online-multimedia-photo-audio-video-editors /