Elämä ihannetilassa

s.20: Olet varmasti joskus elänyt sellaisen päivän, jolloin kaikki sujui nappiin. Aamulla heräsit virkeänä, hyvin levänneenä ja suorastaan puhkuit energiaa. Töihin mennessä liikenne sujui hyvin ja kaikki valot olivat vihreällä, vaikka oli juuri sopivasti aamuruuhkan aika.

Kun saavuit työpaikalle, ongelma, joka vielä eilen tuntui täysin mahdottomalta ratkaista, selvisi kuin itsestään. Tehtävä toisensa jälkeen sujui mutkitta, ja pystyit toimimaan työssäsi tehokkaasti koko päivän. Niinpä olit päivääsi syystäkin tyytyväinen. Illalla pelaamasi squash-ottelu, juoksulenkki tai aerobic-tunti tuntuivat tosi helpoilta, ja kun saavuit kotiin, kaikki olivat iloisia nähdessään sinut, jopa teini-ikäinen poikasi (se, jolla on rengas nenässä). Jaksoit myös suhtautua rauhallisesti lasten riitoihin, kun he illalla aloittivat tavanomaisen nahinointinsa. Toimit maltillisesti erotuomarina ja olit iloinen, kun kaikki sujui näin helposti. Illallisen jälkeenkään et ollut väsynyt, vaan television katselemisen sijaan olit valmis lähtemään vaikka tanssimaan.

Sinulla ei ollut aavistustakaan, miksi päivä sujui niin helposti, mutta mitä luultavimmin olit ihannetilassa, jossa ruumis ja mieli toimivat yhdessä sataprosenttisesti. ...

Ihannetilassa mieli on täysin rentoutunut, mutta kuitenkin täydessä valmiustilassa erittäin keskittyneenä. Keho on samanaikaisesti vuolas, vahva ja lähes uupumaton. Onnellisuuden tunne on erittäin voimakas. Keskeytyksiä ei tule lainkaan, ja kaikki tuntuu soljuvan kuin tanssi.

s.21: Ihannetila on todellinen aineenvaihdunnan tila, jonka jokainen voi saavuttaa ja jota voi ylläpitää loputtomiin koko elämänsä ajan.

Mikä ja mitä ihannetila on? Yksinkertaisesti sanottuna se on aineenvaihdunnan tila, jossa ihmisen elimistö toimii täydellä teholla. Ihannetilan ulkopuolella elämä on tavallista - joskus palkitsevaa, yleensä turhauttavaa, täynnä erilaisia ongelmia, käyttämättä jääneitä tilaisuuksia, vähäisiä ja vakavia vaivoja. Ihannetilassa elämä muuttuu helpommaksi ja paremmaksi. Elimistö toimii täydellä kapasiteetilla. Ihminen ei ole nälkäinen, hänellä on enemmän energiaa ja hänen fyysiset suorituksensa paranevat. Keskittymiskyky ja tuotteliaisuus paranevat.

Ongelmat eivät poistu elettäessä ihannetilassa, mutta niiden ratkaisut on helpompi löytää. Väsymyksen ja haluttomuuden tunteiden sijasta ihminen tuntee itsensä energiseksi ja päteväksi. ...

Ihannetilassa eläminen tuo mukanaan merkittäviä terveysetuja. Pikkusairaudet, kuten nuhat, flunssat ja allergiat, vaivaavat yhä harvemmin, ja jos niihin sairastuu, taudit tulevat yleensä hyvin lievinä. Ihminen, joka elää ihannetilassa, sairastuu myös harvemmin kroonisiin tauteihin, kuten sepelvaltimotautiin tai syöpään. Mutta jos hän sairastuu, tauti on yleensä helpommin hoidettavissa.

s.22: Tie ihannetilaan ei kulje psykologisten keinojen eikä lääkkeiden kautta. Ihannetilaan pääsy ja siellä pysyminen vaativat ainoastaan yhden asian: oikeanlaisen ravinnon.

Luit oikein, sinun ei todellakaan tarvitse syödä mitään pillereitä, yrttejä tai muuta ihmeellistä. Totuus on, että joka kerran kun avaat suusi, voit jo olla matkalla ihannetilaan, mutta sinne päästäksesi sinun tulee suhtautua ruokaan kuin lääkkeeseen. Ravintoa on nautittava juuri oikea määrä ja kontrolloidusti, aivan kuin se olisi suonensisäistä ravintoa. Ihannetilaan pääsy riippuu siitä, mitä ja miten syödään.

s.23: Mitä hyötyä sitten on ihannetilaan pääsystä ja siellä elämisestä? Kun alat noudattaa kehittämääni ruokavaliota tulet hämmästymään tuloksia. Sinulla on enemmän energiaa, olet eloisampi ja elämäsi tulee olemaan kaikien puolin täysipainoisempaa, niin kotona kuin työssäkin.

IHANNETILASSA ELÄMISEN EDUT

s.23-24: Seuraavassa kerron vähän lähemmin ihannetilassa pysymisen myönteisistä vaikutuksista. Ensimmäinen vaikutus on ylimääräisten rasvakilojen häviäminen. ... Tulet huomaamaan, että tämä dieetti toimii, vaikka minkään muun ruokavalion noudattaminen ei olisi kohdallasi aiemmin onnistunut. Tulet myös ymmärtämään syyt, miksi muut perinteiset dieetit eivät onnistu. Ei ole sinun syysi, etteivät ne ole tehonneet. Nämä dieetit ohjaavat ihmisiä syömään tavalla, joka on vastoin ihannetilaan pääsemisen lakeja.

Jos olet ylipainoinen tai suvussasi on perinnöllisiä sairauksia kuten minulla ja olet myös huolissasi sydänsairauksista, tämä kirja on juuri sinua varten. Viimeisten parin vuoden aikana ihannetila eli Zone-dieetti on auttanut esimerkiksi useita henkilöitä, jotka ovat sairastaneet kardiomyopatiaa, erittäin vakavaa ja usein kuolemaan johtavaa sydänlihassairautta. Kardiomyopatia heikentää sydänlihasta siten, että sydämen kyky pumpata verta heikkenee. ...

s.25: Jos Zone-dieetin noudattaminen voi auttaa ihmistä, joka sairastaa kardiomyopatiaa, miten se kykeneekään auttamaan niitä, joilla on tavanomaisempia sydänsairauksia, kuten ateroskleroosi, korkea verenpaine (verenpainetauti) tai korkea kolesteroli (hyperkolesterolemia).

Eikä tässä kaikki. Ihannetiladieetti on hyvä uutinen myös diabeetikoille. Dieettiä noudattamalla voidaan veren insuliinipitoisuus pitää vakaana.

s.26: Sydänsairaudet ja diabetes ovat Yhdysvaltain pahimpia terveysongelmia. Zone-dieetin edut voidaan todistaa muillakin tavoin. On huomattu dieetin auttaneen myös muiden sairauksien, kuten reuman ja jopa psyykkisten sairauksien, alkoholismin ja masennuksen hoidossa. Dieetti voi lievittää väsymystä ja antaa energiaa väsymysoireyhtymässä, premenstruaalisessa oireyhtymässä ja jopa HI-virustartunnan saaneilla. Teoreettisten tutkimusten mukaan tämän dieetin noudattaminen saattaa jopa suojata syövältä. Ihannetiladieetti vahvistaa elimistön puolustusmekanismia ja tehostaa myös syöpälääkityksen vaikutusta.

Kuitenkin sairaudet kuten sydäntaudit, syöpä ja diabetes, ovat vain osa kertomusta, sen synkkä puoli. Parasta on Zone-ruokavalion vaikutus tavalliseen ihmiseen. Tätä dieettiä noudattamalla ihminen voi paremmin fyysisesti ja psyykkisesti ja pystyy toimimaan tehokkaasti päivästä toiseen.

NYKYTIETÄMYS ROMUKOPPAAN

s.28: Viime viidentoista vuoden aikana kansalliset ravintoainetaulukot, työryhmät ja yksityiset ravintoneuvojat ovat suositelleet ruokavaliota, joka koostuu pääosin hiilihydraateista ja sisältää vain vähän proteiineja ja rasvaa. Tämä ruokavalio-oppi on ollut hallitseva, ja sen pohjalta on julkaistu useita hyvin myyviä oppaita. Kaupat ovat täynnä tuotteita, jotka ovat vähärasvaisia, mutta sisältävä paljon hiilihydraatteja. Kaikki ne, jotka eivät syö "oikein", tuntevat suurta syyllisyyttä valitessaan ruoka-aineita, jotka eivät ole näiden suositusten mukaisia. Pahinta tässä kaikessa on, että näitä ravinto-ohjeita noudattamalla ihmiset yleensä vain lihovat, vaikka noudattavat ohjeita pilkulleen.

Vähän rasvaa, vähän proteiineja ja paljon hiilihydraatteja on terveysasiantuntijoiden tämänhetkinen suositus. Mutta minäpä sanon suoraan, että nykykäsitys on suurelta osin virheellinen. Totuus nimittäin on, että jos noudatat joitakin näistä muodikkaista ääripään dieeteistä, saatat jopa vaarantaa terveytesi. Jos olet ylipainoinen, tulet pysymään ylipainoisena. Ja mikä pahinta, saatat jopa altistaa itsesi vakaville, jopa kuolemaan johtaville sairauksille. Tämän kirjan tarkoituksena on korjata aiempi virheellinen informaatio, jota on jaettu jo vuosikausia ja joka on estänyt useita ylipainoisia laihduttamasta liikakilojaan. Tässä kirjassa kerrotaan, miten päästä eroon noista liikakiloista ja miten elää terveesti.

s.29: Ne teistä, jotka haluavat aloittaa heti ja oppia oikean tavan syödä, voivat siirtyä lukuun 8 ja lukea myöhemmin muut luvut.

Koko tekstin alkuun Kirjan sisällysluetteloon Tämän sivun alkuun