SUURI HIILIHYDRAATTIKOKEILU

s.30: Viime viidentoista vuoden aikana Yhdysvaltain väestö on ollut tahtomattaan osallisena massiivisessa tieteellisessä kokeessa. Tavoite on ollut erittäin jalo - vähentää amerikkalaisten rasvakiloja. ...

Miten tämän tavoitteen voisi saavuttaa? Alan huippututkijat, ravintoneuvojat ja valtio olivat siitä kaikki yhtä mieltä: amerikkalaisia neuvottiin syömään vähemmän rasvoja ja enemmän hiilihydraatteja. Tämä oli asiantuntijoiden mukaan ainoa oikea tapa laihtua.

Nyt on siis menossa 15. vuosi tätä kokeilua, eikä tarvitse todellakaan olla avaruustutkija voidakseen todeta, ettei tämäntyyppinen ruokavalio auta. Itse asiassa kaikki tämän 15 vuoden aikana kerätty tieto osoittaa, että vaikka amerikkalaiset ovat syöneet huomattavasti vähemmän rasvoja kuin aiemmin, liikalihavuus on lisääntynyt epidemian lailla.

s.32: Kauhea paradoksi: "Ihmiset syövät vähemmän rasvaa, mutta lihovat siitä huolimatta!" ... Tästä voi tehdä vain yhdenlaisen päätelmän: plajon hiilihydraatteja ja vain vähän rasvaa sisältävä ruokavalio saattaa olla terveydelle vaarallista.

s.33: Jos emme elä ihannetilassa, kehomme varastoi ylimääräistä rasvaa, vaikka söisimme lähes rasvatonta ruokaa.

Jotta osaisit suhtautua ruokaan uudella tavalla, olen kerännyt seuraavan luettelon asioista, jotka sinun tulee tietää. Jotkut niistä saattavat olla yllättäviä:

s.40: On ironista, että Yhdysvaltain hallituksen julkaiseman "terveelliseksi" väitetyn ruokapyramidin perustana ovat nimenomaan korkean verensokeri-indeksin omaavat hiilihydraatit, kuten leipä, viljatuotteet ja ja pasta. Nämä hiilihydraatithan kuuluvat juuri niihin, jotka saavat aikaan ylimääräisen insuliinin erittymisen vereen, ja veren kohonnut insuliinipitoisuushan merkitsee lihomista.

RASVAN VÄHENTÄMINEN JA PAINONLASKU

s.34: Ruumiin paino koostuu useista osista: vedestä, lihaksista, luista, rustoista jne. Yksinkertaisuuden vuoksi ihmisen keho voidaan kuitenkin jakaa kahteen osaan: kehon rasvaan ja kehon rasvattomaan massaan (=kaikki muut osat). Kehon rasvaprosentti on yksinkertaisesti rasvan painon osuus kokonaispainosta.

Yleisesti hyväksytty rasvaprosentti on miehille 15 % ja naisille 22 %.

s.35:: Nykyään amerikkalaisessa miehessä on rasvaa noin 23 % ja naisessa noin 32 %. Tämä tarkoittaa, että keskivertomiehillä on 53 % enemmän rasvaa ja naisilla 50 % enemmän rasvaa kuin heidän ihannearvonsa suosittelevat.

Miksi sitten amerikkalaisilla on niin korkeat rasvaprosentit? Siksi, koska asiantuntijat eivät ymmärrä, että painonpudotuksella ja rasvan vähentämisellä ruuasta on huomattava ero. Asiantuntijat kieltäytyvät erityisesti ymmärtämästä sitä, että ruumiin rasvaprosentti on suoraan seurausta ruokamme makroravintoainesisällöstä.

Mitä sitten ovat nämä mainitsemani makroravintoaineet? Ne ovat yksinkertaisesti ruuan sisältämät proteiinit, hiilihydraatit ja rasvat.

Asia saattaa ensi kuulemalta vaikuttaa aivan itsestäänselvältä. Melkeinpä jokainen koulunsa käynyt tietää, että ravintoaineet sisältävät proteiineja, hiilihydraatteja ja rasvoja. Totuus on kuitenkin vähän pintaa syvemmällä. Makroravintoaineet aiheuttavat ruumiissa monimutkaisia hormonaalisia reaktioita joka kerran kun ihminen syö. Nämä reaktiot viime kädessä määräävät sen, kuinka paljon rasvaa ihminen varastoi. Painonpudottamisessa nämä hormonimuutokset ovat avain ihannetilaan.

Koko tekstin alkuun Kirjan sisällysluetteloon Tämän sivun alkuun Seuraavalle sivulle