Kirjan "Zone - Oikeaa ruokaa oikeaan aikaan" takakansi:

"Suhtaudu ruokaan kuin reseptilääkkeeseen, kehottaa uusi mullistava elämäntapa- ja dieettiopas

Tohtori Searsin kirja kumoaa hiilihydraattidieetit, jotka ovat hallinneet ruokailutottumuksia vuosikymmenet. Hänen kehittämänsä ruokavalio perustuu hyvinvoinnillemme tärkeitä eikosanoidihormoneja koskeviin tutkimuksiin. Uutta siinä on näkemys ruuan hormonaalisista ja lääkkeenomaisista vaikutuksista.

Ruokavalio on helppo ja vaatii useimmiten vain pieniä muutoksia ruokailutottumuksiin; mitään ihmedieettejä ei tarvita. Ruokaan pitää vain suhtautua kuin reseptilääkkeeseen: nauttia juuri oikea määrä juuri oikeaan aikaan. Tärkeämpää kuin kalorien laskeminen on huolehtia siitä, että proteiinien, hiilihydraattien ja rasvan välinen suhde on tasapainossa eli ollaan ihannealueella. Näin päästään aineenvaihdunnan tilaan, jossa elimistö toimii täydellä kapasiteetilla. Kun ihminen saa ruuasta kaiken tarvitsemansa ja syö juuri sen minkä kuluttaa, hänen vastustuskykynsä paranee.

Zone-periaatteen tuomat terveysedut ovat merkittävät: Sen avulla päästään ravitsemukselliselle ihannealueelle. Uusi elämäntapa auttaa ehkäisemään sairauksia ja elämään terveemmin ja kauemmin. Zone-periaatteen ovat jo omaksuneet muun muassa huippu-urheilijat, ja sitä on sovellettu myös diabetestä, sepelvaltimotautia ja aidsia sairastaviin. Lisäksi sen ovat omaksuneet monet tavallisen ihmiset, jotka haluavat laihduttaa ja voida paremmin."


Kirjan "Zone elämäntapana" takakansi:

"Zone-dieetin käytännön sovellusta — elämäntapa- ja ohjekirja itsestään ja kunnostaan huolehtivalle

Tohtori Barry Searsin näkemyksen mukaan ruokaan tulee suhtautua kuin reseptilääkkeeseen: nauttia juuri oikea määrä juuri oikeaan aikaan. Ravintoaineet vaikuttavat ihmisen hormonitasapainoon, ja vain oikean ruokavalion avulla voidaan saavuttaa elimistön ihannetila. Kalorien laskemista tärkeämpää on huolehtia proteiinien, hiilihydraattien ja rasvan välisestä tasapainosta.

ZONE ELÄMÄNTAPANA käy läpi vuosien tutkimustyön tuloksena kehitellyn Zone-dieetin perusperiaatteet. Pääpaino on kuitenkin käytännön sovelluksissa: mukana on runsaasti monipuolisia ruokaohjeita - raaka-aineet löytyvät lähimarketista! - viikko-ohjelmia, seurantakaavake, taulukoita helpottamaan elämää ihannetilassa sekä asiasta kiinnostuneiden kysymyksiä. Kirjan käyttö ei edellytä Searsin teoksen ZONE - OIKEAA RUOKAA OIKEAAN AIKAAN tuntemusta.

Zone-ruokavaliolla pystyt nykyistä parempaan ajatteluun ja parempiin suorituksiin, näytät paremmalta etkä ole koskaan nälkäinen aterioiden välillä."


Kirjan "Syön hyvin ja siksi laihdun" takakansi

"Michel Montignacin ideat ovat herättäneet Ranskassa valtavan kohun ja hänen kirjojaan on myyty yli miljoona kappaletta."

"Ylipaino on tunnetusti merkittävä tehokkuuden vihollinen, sairauksien ja jatkuvan väsymyksen aiheuttaja. Lihominen johtuu ensisijaisesti väärästä syömisestä. On löydettävä uusi elämänasenne laihduttamiseen ja painon pitämiseen kurissa. Olennaista on omien ruokatottumusten kauaskantoinen hallinta: syömisen taito. Se on hyvinvoinnin ja virkeyden perusta.

Michel Montignac osoittaa kaloriteorian vääräksi ja pyrkii torjumaan lihomisesta ja laihduttamisesta vallitsevia harhaluuloja. Hänen lähestymistapansa tavoitteena on saattaa ravitsemustiede ja gastronomia keskenään sopusointuun ilman jatkuvaa väkivaltaa ja suuria kieltäymyksiä, joita on ennen pitkää mahdoton noudattaa. Montignacin menetelmä on kaksivaiheinen: ensin pudotetaan liikakilot, ja toisessa vaiheessa opitaan pitämään saavutettu paino.

Suomenkielinen laitos on muokatty ranskalaisen alkuteoksen henki säilyttäen Suomen oloihin soveltuvaksi."


Kirjan "Montignacin laihdutusmenetelmä erityisesti naisille" takakansi

"Michel Motignac paljastaa perinteisen ravitsemustieteen harhoja bestseller-kirjassaan Syön hyvin ja siksi laihdun. Hän osoittaa, kuinka ruokatottumuksien muuttaminen riittää laihtumiseen.

Montignacin laihdutusmenetelmä erityisesti naisille-teoksessa Montignac menee vielä pitemmälle ja paneutuu naisten elämään ja laihdutusongelmiin. Naisten on otettava laihduttaessaan huomioon mm. hormonitoimintansa muutokset murrosiässä, raskaus- ja imetysaikana, vaihdevuosina ja vanhemmassa iässä. Tässä kirjassa Montignac soveltaa ravitsemusperiaatteitaan niin, että naiset voivat noudattaa hänen menetelmäänsä kaikissa elämänvaiheissaan.

Lisäksi kirjassa on neuvoja, jotka auttavat naista säilymään ravitsemusvalintojensa avulla nuorena, kauniina ja terveenä sekä pääsemään eroon selluliitista.

Kirja on tarkoitettu kaikille niille, jotka luulevat laihtumisen olevan vaikeampaa naisille kuin miehille. Naisille se on vain erilaista."

Koko tekstin alkuun Tämän sivun alkuun Seuraavalle sivulle